Hvordan ta gode bilder av blomster

Å ta bilder av blomster er en meditativ øvelse

Under er en film om å ta bilde av blomster. Her forteller jeg litt om hvordan jeg gjør det. Hva jeg tenker er viktig å ha fokus på for å få gode blomsterbilder. Her har jeg ikke brukt ikke utstyr som blitz, stativ eller skjerm. Jeg ligger stort sett på magen og lar albuene være støtten til kamera.

Filmen er filmet med Iphone 7+, det er ikke så viktig, det er innholdet i filmen som er viktig.

Ta bilder av blomster i forskjellige vinkler

Her har jeg tatt bilde av en blomst fra forskjellige vinkler. Legg merke til hvordan bakgrunnen endres i forhold til vinkelen som bildet er tatt fra. Dette er en øvelse i å se og oppleve endringen når bakgrunnen sees fra forskjellige vinkler. Blomsterfotografering hvor vi endrer vinkelen til blomsten, zoomer ut eller zoomer inn kan gi oss mange aha opplevelser når det gjelder bakgrunn. Vi kan stille oss spørsmålet: Hva vil vi ha med på bildebrikken? Hvordan vil vi ha bakgrunnen? Hva er figuren og hva er grunnen?

Du ser her hvordan du kan leke deg med å gå lenger fra eller nære, med effekter i bakgrunn som dannes av lyset som du har til rådighet og hvor lang avstand du har til bakgrunnen.

Å bruke fotografering som et verktøy til å bli fri fra angst og depresjon

Fotografering kan være til hjelp for personer som har angst eller som er deprimerte, fordi det å fotografere aktiviserer og får personen opptatt av det som er utenfor ham selv.

På livsgledebloggen min kan du lese en artikkel om å bruke fotografering som et verktøy til å bli oppmerksom og ta en pause fra nedbrytende tankekjør. https://livsglede.bragerterapi.no/kan-fotografering-hjelpe

Jeg holder på å utarbeide et kursopplegg “Foto som terapi i et gestaltterapeutisk perspektiv”. Hvor gestaltteorien blir overført til hva som skjer med oss når vi fotograferer. Meget spennende, så følg med.

Forfatter av innlegget

Eli Brager

Hei, det er jeg Eli Brager som har forfattet dette innlegget. Jeg er både gestaltterapeut, ingeniør og en ivrig amatørfotograf. Jeg tror at å holde på med en hobby som for eksempel fotografering, kan være med på å berike livet ditt. Derfor vil jeg gjerne gjennom denne siden gi deg del i min fotografering og dele av mine erfaringer. Kanskje du også får lyst til å starte seriøst med fotografering, enten som hobby eller som proff. Jeg skriver også på bloggen livsglede som du finner her: https://livsglede.bragerterapi.no/blog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.