Gjør et bilde bedre ved hjelp av filter og støyfjerning

Etterarbeid i Lightroom

Her er en ny liten video om det å bearbeide et bilde som i utgangspunktet har mye støy, er tatt på kvelden, og ikke har det beste utgangspunktet. Jeg sammenligner også to bilder av samme motiv, og viser hvor forskjellige disse bildene blir, selv om utgangspunktet er ganske likt. Og jeg blir mer fornøyd med det ene enn det andre.

Her er en ny film i Lightroomserien min. En serie som blir til når jeg kommer over ferdigheter som jeg tenker at andre også kan få nytte av.

Lenker til artikler om støyreduksjon i Lightroom

https://digital-foto.no/bildebehandling/photoshop-lightroom/smart-ligthroom-triks-si-farvel-til-stoy-i-raw-bildene-dine

Graderingsverktøy (filter) i Lightroom

https://digital-foto.no/bildebehandling/photoshop-lightroom/slik-gir-du-bildene-nytt-liv-i-lightroom

Da håper jeg du fikk noen nyttige tips her til å gjøre bildene dine enda bedre enn rett fra kamera.

Kveldshimmel
Her har jeg gjort samme øvelse som vist i filmen. Og dette ble jeg fornøyd med. Jeg har også brukt “Adjustment Brush” på den orange delen av himmelen.

Øvelse

Finn et bilde med mye støy og se om du klarer å gjøre det bedre, ved å bruke tipsene du får i filmen og i artiklene som jeg har lenket til.


Forfatter av innlegget

Eli Brager

Hei, det er jeg Eli Brager som har forfattet dette innlegget. Jeg er både gestaltterapeut, ingeniør og en ivrig amatørfotograf. Jeg tror at å holde på med en hobby som for eksempel fotografering, kan være med på å berike livet ditt. Derfor vil jeg gjerne gjennom denne siden gi deg del i min fotografering og dele av mine erfaringer. Kanskje du også får lyst til å starte seriøst med fotografering, enten som hobby eller som proff.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.