Lightroom og bearbeiding av raw-filer

Video om bearbeiding av raw-fil

Jeg er jo en person som stadig synes det er gøy å gjøre nye ting. Og det å lage video er nytt for meg. Vel, jeg har tatt opp noen videoopptak i forbindelse med jobben min som gestaltterapeut. Og så har jeg brukt et program som heter Proshow Gold til å lage slideshows til konfirmasjoner etc.

Video om bruk av Lightroom prosjekt

For å lære mer om hvordan jeg tar opp video og redigerer video, har jeg laget meg selv et prosjekt. Det går ut på å filme skjermen, mens jeg bearbeider bilder i Lightroom og forteller om hva jeg gjør.

Lightroom er det bildebehandlingsprogrammet som jeg liker best å bruke, og det blir brukt av mange. Både amatører og proffer. Selv er jeg en amatør, jeg kan ikke alt, men jeg kan nok til å klare å bearbeide og organisere bildene mine. Dette har jeg lyst til å lære videre fordi jeg tror mange, spesielt de som ikke har jobbet så mye med data kvier seg til å ta i bruk et verktøy som Lightroom. Terskelen kan virke høy.

Video om å bearbeide raw-fil i Lightroom.

Lenker til godt lærestoff

Her er en lenke til en artikkel jeg har skrevet om dette tidligere. https://www.bragerfoto.no/2020/02/29/behandling-rawjpg-lightroom/

Det finnes enorme mengder med godt lærestoff om bruk av Lightroom ute på nett. Så kan da mine videoer være nyttige? Kanskje og kanskje ikke, det kommer helt sikkert an på hvor du er i din prosess. I mine videoer tas du med i hele prosessen, fra a til å. Den første videoen jeg har laget er om å bearbeide en raw-fil. Her har jeg filmet skjermen og en gul cursor viser hvor jeg peker og klikker, mens jeg snakker om hva jeg gjør.

http://www.dataporten.net/lightroom-tips-og-triks/

http://www.dataporten.net/adobe-lightroom/

https://helpx.adobe.com/no/support/lightroom-classic.html

Forfatter av innlegget

Eli Brager

Hei, det er jeg Eli Brager som har forfattet dette innlegget. Jeg er både gestaltterapeut, ingeniør og en ivrig amatørfotograf. Jeg tror at å holde på med en hobby som for eksempel fotografering, kan være med på å berike livet ditt. Derfor vil jeg gjerne gjennom denne siden gi deg del i min fotografering og dele av mine erfaringer. Kanskje du også får lyst til å starte seriøst med fotografering, enten som hobby eller som proff.

One thought on “Lightroom og bearbeiding av raw-filer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.