Å lage serier

Ofte kan bilder settes sammen til serier.

Når vi tar mange bilder av forskjellige ting, kan vi kanskje på forhånd ha tenkt ut at vi skal ta en serie av f.eks. stoler. Men ofte er det også slik at vi kanskje ikke ser serien før vi setter oss ned hjemme med bildene. Slik var det for meg denne gangen, jeg gikk rundt og tok bilder helt tilfeldig av det jeg syntes fanget interessen, og når jeg satte meg ned for å se, så ble det en serie som utpekte seg. Utestoler, utenfor kaféer. Og jammen er det med folk også.

Stoler og folk utendørs

Her er en serie på fire bilder med stoler og folk utendørs. Jeg har beskåret bildene litt, ellers gjort lite med de. Jeg tok mange bilder disse to dagene, men det var stolene og folkene ute som slo meg at det ble en slags serie. En serie på fire bilder med stoler. Alle bildene er tatt med Olympus PEN-F og Lumix G-Vario 14-140mm/3.5-5.6.

Her har folk satt seg både ute og inne for å nyte kaffen, og kanskje litt sola. Stolene er med som et element i bildet, men når jeg tok bildet var det mest menneskene jeg hadde fokus på. Og så syntes jeg at det var fint med skyggene på veggen fra et stort tre.
Benk og ikke stol, men det som egentlig fanget oppmerksomheten min var teksten på vinduet. “My ugly baby”. Og ved siden av står en dame med en barnevogn, og to mennesker som tenker på et eller annet sitter ved siden av. Bildet stimulerer fantasien til å lage en historie eller flere tenker jeg. Hva tenker du?
Her igjen en kafé. Eller kanskje det også er et ølsted, fordi det er noe teksten bak ruta sier. Det som fanget interessen min her var fargene på stolene og veggen. Og at det satt en person på innsida ved vinduet. Jeg synes det er en slags harmoni i bildet, og at dette bildet også forteller sin historie.
Jeg avslutter denne serien med stoler med dette bildet. Her er det en mann som bærer to stoler, som antagelig har stått inne. Skyggen av mannen på veggen synes jeg er med å løte bildet, og mønsteret i veggen gir også spenning til bildet. Dette bildet forteller også en historie, og det er litt opp til vår fantasi å tenke hva historien egentlig er. Hvilken historie lager du?

Øvelse

Ta med deg kameraet ut, ta mange bilder, og når du ser på bildene hjemme igjen, kan du prøve å sette sammen serier. Er det to, tre, fire, fem eller flere bilder som passer sammen? Danner hvert av bildene en historie? Danner serien en historie?

Prøv da vel, og du kan gjerne dele resultatet.

Forfatter av innlegget

Eli Brager

Hei, det er jeg Eli Brager som har forfattet dette innlegget. Jeg er både Gestaltterapeut, ingeniør og en ivrig amatørfotograf. Jeg tror at å holde på med en hobby som for eksempel fotografering, kan være med på å berike livet ditt. Derfor vil jeg gjerne gjennom denne siden gi deg del i min fotografering og dele av mine erfaringer. Kanskje du også får lyst til å starte seriøst med fotografering, enten som hobby eller som proff.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.