Skogens ro og tjukene

Så fint å ta det med ro i skogen, kikke seg rundt og bare se. Kanskje ser du noe spennende.

Det høres kanskje ut som en floskel tittelen “Skogens ro”, men det er ro i skogen, det er ikke tull, det er helt sant. Og det trenger vi i dagens samfunn hvor folk stresser i vei for å rekke både ditt og datt. Her er noen bilder fra helgens turer i Lillomarka. Ikke snø, men vakkert likevel.

Tjuke på tre i Lillomarka.
Se deg rundt der du går så oppdager du fine skatter som henger på trærne. Tjuka er en av disse.

Ja, ta deg god tid når du går slik rundt i skogen. Stå gjerne på et sted en stund, snu deg rundt og se deg om. Det kan være at det dukker opp noe

spennende.

Tjuke

Tjuke kan være spennende å fotografere der den vokser ut fra trestammen. Her brukte jeg en stor blenderåpning, slik at det ble bokeh i bakgrunnen. Bildet er gjort om til sort/hvitt i Lightroom.

Trestamme med tjuker.
Her syntes jeg det var så fint med trestammen som svinger seg opp mot himmelen med tjukene.

Ja, da ble det med disse to bildene i denne lille artikkelen fra helgens tur. De hører jo sammen disse to. De vokste på samme tre også.

Innstilling i kamera

For å få frem bokeh i bakgrunnen valgte jeg å bruke en stor blender. f/5.6. Da hadde jeg kamera på halvautomatikk med blenderprioritet. (A). Da stiller lukketiden seg inn selv. Og her ble den altså 1/250s. ISO var også på automatikk.

Øvelse ?

Du kan gå ut i skogen du også. Eller en park eller hage.

  1. Eksperimenter med blenderen. Hva skjer med bakgrunn om du har liten blenner, og hva skjer når du har stor blender. Stå på samme sted og prøv. La det være noen meters avstand til bakgrunn når du gjør denne oppgave.
  2. Velg deg et tema, jeg valgte meg Tjuke, du kan velge noe annet. Se om du kan lage en liten serie med bilder som handler om samme tema.

Hvordan var det å utføre disse to oppgavene?

  • Så du forskjell på bildene med stor eller liten blenderåpning på kameraet?
  • Fant du flere bilder som passer sammen?
  • Lærte du noe av oppgavene?

Har du lyst til å dele bildene med andre?

Forfatter av innlegget

Eli Brager

Hei, det er jeg Eli Brager som har forfattet dette innlegget. Jeg er både Gestaltterapeut, ingeniør og en ivrig amatørfotograf. Jeg tror at å holde på med en hobby som for eksempel fotografering, kan være med på å berike livet ditt. Derfor vil jeg gjerne gjennom denne siden gi deg del i min fotografering og dele av mine erfaringer. Kanskje du også får lyst til å starte seriøst med fotografering, enten som hobby eller som proff.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.