Fotojakt etter geometriske former

I dag tok jeg en liten tur i skogen like ved der jeg bor. Det er frost, det er kalt, og kvistene på busker og trær er nakne med snø rimfrost på seg. De nakne grenene med rimfrosten danner også geometriske mønstre hvis vi ser ordentlig nøye etter. Det kan bli fine komposisjoner av disse spennende figurene som grenene danner.

Lyset er også et viktig element i bildene. Det var overskyet når bildene ble tatt, likevel er det lyset, den nesten blålige tonen som gjør mye av stemningen.

“Less is more” er det noe som heter på fotospråket, og på dager som denne hvor det ikke er mange fargerike elementer å se etter, er det det enkle, det lille som danner figurene og bildet, mot en blålig bakgrunn.

Her danner rimet to trekanter, er det flere geometriske former du ser i dette bildet? Bildet er tatt mot himmelen, der sola gjemmer seg bak skydekket. Dette skaper den litt varme tonen i bakgrunnen.
Ser du Tussetroll i dette bildet? Eller kommer det frem noe annet?
Et enslig blad henger igjen på en grein, rimet har lagt seg i en krans langs kanten av bladet. Og det ligger litt snø i bladet. Fargen på bladet og mønsteret, står til den gråe bakgrunnen som er stammen på treet.
Her har jeg bearbeidet i Lightroom for å få frem blåtonene i bakgrunnen, dessuten har jeg gjort en vri ved å fotografere bladet fra baksiden.

Jeg bruker Lightroom for å bearbeide de bildene som jeg tar med et fotoapparat. Tar jeg bilder med mobilen, bruker jeg Iphones innebygde redigerings app, eller Camera Plus. Men når jeg tar bilder med et vanlig fotoapparat, tar jeg helst bildene i raw-format og bearbeider de i Lightroom i etterkant.

Her er et utklipp fra de verdiene som jeg har kommet frem til i Lightroom for å få det uttrykket som bildet har.

Det er bare å prøve seg frem, ved å dra i spakene kan du endre hele bildet. Du kan fremheve detaljer, hviske ut detaljer, øke metning, styrke på lys, farger, og mønstre.

——————————————————————————

Forfatter av innlegget

Hei, det er jeg Eli Brager som har forfattet dette innlegget. Jeg er både Gestaltterapeut, ingeniør og en ivrig amatørfotograf. Jeg tror at å holde på med en hobby som for eksempel fotografering, kan være med på å berike livet ditt. Derfor vil jeg gjerne gjennom denne siden gi deg del i min fotografering og dele av mine erfaringer. Kanskje du også får lyst til å starte seriøst med fotografering, enten som hobby eller som proff.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.