Novemberbekken

Søndag ble det en tur i skogen med kamera og hundene. Det var så fint, litt nysnø hadde lagt seg på vannene og trærne. Det var stille og fredelig. Jeg møtte to andre ellers ingen. Jeg var spent på om det var isformasjoner i bekken. Det er spennende å ta bilde av bekk med is. Der kan det avduke seg figurer og skikkelser som vi vanligvis ikke ser, men kameralinsa fanger det. Svart/hvitt gjør også at formene kommer bedre frem. Her er fem av bildene jeg tok.

Landskapet

Selv i marka kan det være fine landskap, i disse bildene var jeg fascinert av himmelen, og lyset. Kameraet satte jeg opp med et lavt kamerastandpunkt, det gjør ofte at landskapet virker større og mektigere enn om du står rett opp og ned og tar bildet.

Et islagt novemberskogstjern og en sol som prøver å trenge igjennom skydekket.
Samme tjernet, men utsnittet er flyttet litt. Her er det også himmelen som fascinerer.

De små ting kan imponere

Det er ikke sikkert vi ser det når vi haster forbi, men naturen kan lage de mest fantastiske formasjoner, og her er det et vissent bregneblad som krommer tuppen som en skje for snøen som har lagt seg så fint i det. Det er akkurat som om bladet bærer snøen. Hva tenker du på når du ser bildet?

Bregnebladet bærer snøen, bladet er som en skje hvor snøen har lagt seg oppi.
Det samme bladet i farger.

Farger i det hvite

Så var det de grønne sivene i bekken, som minnet om sommer, utrolig at de fremdeles var grønne. Her lekte jeg meg også med et filter fra kamera.

Sivene i bekken
De samme sivene tatt uten filter.

Forfatter av innlegget

Eli Brager

Det er Eli Brager som har skrevet dette innlegget, jeg driver Brager Gestaltterapi og Brager Foto. Jeg har alltid så og si nesten hele livet vært en ivrig amatørfotograf og nå har jeg tenkt å starte opp kurs for deg som har lyst til å lære mer om det å ta bedre bilder. Kursets tittel er “Lær deg å mestre øyeblikket, ved å ta bedre bilder” Og kurset vil følge boka “Kamerakuren” av Torkil Færø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.