På fargejakt i høstværet

Det ser ut som Trøndelag har flyttet til Østlandet, det blåser, regner er surt og grått, men også fint. Kjempe fint er det egentlig. Det gjelder bare å kle seg godt og komme seg ut. Komme seg ut på jakt etter de gode fargerike øyeblikkene.

Her har jeg trukket frem fargene i Lightroom. Jeg har tattbildet i raw format. Når vi tar bilder i raw, har vi mulighet til å endre hvitbalanse, endre eksponering, lys, kontrast og få frem fargene mer enn i et jpg-bilde. Det å etterbehandle bildene i for eksempel Lightroom er som å fremkalle bildene i det digitale mørkerommet. På raw bilder er det så og si et “must”, men du får mye mer kontroll over hva du vil ha ut av bildet.

I går var jeg på hytta og tok en tur til Vøyentangen. Det går en liten kanal fra vannet og inn til vika der hyttefolk har båtene sine. Veldig høst, de fleste bladene har falt av trærne og ligger på bakken, det regner litt, og det er kalt og rått, men oppi alt dette gråe, er det farger. Fine farger av gult, brunt, lilla, blått, rødt, grønt. Det er bare å nyte.

Her er det den gulefargene på en busk på motsatt side av vannet som tiltrakk oppmerksomheten. Den speilet seg i vannet, og jeg prøvde å fange både busken og speilingen. I etterbehandlingen har jeg brukt “Adjustment brush” for å få frem gulfargen og speilingen enda mer.
Her igjen er det de gule fargene, spesielt det ene treet med en dusk av gule blader igjen i toppen som tiltrekker oppmerksomheten, men for å få helheten i bildet er speilingen av sivene i forgrunnen også et spennende moment i bildet. Også her er fargene trukket mer frem.
Her er et eksempel på forskjellen på et ubearbeidet raw-bilde og et bearbeidet raw-bilde.

Det var litt om å jakte på farger nå senhøstes, snart er november her med enda flere gråe fargerike øyeblikk. Det gjelder å se mulighetene i det som nesten ser umulig ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.